Dostałam ogromne kabaczki od cioci i cały czas kombinuję jak je wykorzystać.
Dzisiaj prosto i szybko.
Potrzebujemy:
kawałek kabaczka
ćwierć papryki czerwonej
ćwierć papryki żółtej
zioła prowansalskie, paprykę słodką, paprykę ostrą, pieprz
Kabaczka kroimy w kostkę, można uprzednio obrac ze skórki i usunąć gniazda nasienne- mi nie przeszkadzają. Papryki kroimy w paseczki. Kabaczka wrzucamy na patelnię, dodajemy około pół szkl. wody i dusimy pod przykryciem. Po około 5 min dorzucamy papryki i przyprawy i jeszcze dusimy
chwileczkę. Wykładamy na talerz i posypujemy jakimś świeżym ziółkiem (bazylia, mięta... )
Ja podałam z kaszą jęczmienną z suszonymi warzywami.
Smacznego ! :)
O, pyszne danie. :) Uwielbiam warzywa i kasze.
OdpowiedzUsuń