środa, 5 września 2012

Kabaczek i dwie papryki



Dostałam ogromne kabaczki od cioci i cały czas kombinuję jak je wykorzystać.

Dzisiaj prosto i szybko.






Potrzebujemy:

kawałek kabaczka
ćwierć papryki czerwonej
ćwierć papryki żółtej

zioła prowansalskie, paprykę słodką, paprykę ostrą, pieprz


Kabaczka kroimy w kostkę, można uprzednio obrac ze skórki i usunąć gniazda nasienne- mi nie przeszkadzają. Papryki kroimy w paseczki. Kabaczka wrzucamy na patelnię, dodajemy około pół szkl. wody i dusimy pod przykryciem. Po około 5 min dorzucamy papryki i przyprawy i jeszcze dusimy
chwileczkę. Wykładamy na talerz i posypujemy jakimś świeżym ziółkiem (bazylia, mięta... )
Ja podałam z kaszą jęczmienną z suszonymi warzywami.







Smacznego ! :)


1 komentarz: