poniedziałek, 9 lipca 2012

Ostry sos pomidorowy



Przekąska idealna do TV.. ale taka żeby jeszcze była zdrowa..?
ja wybieram warzywka :) chrupią i świetnie kroją się w "słupki" łatwe do kąsania ;DD

Sos jest ostry i aromatyczny, nadający charakterek warzywom.









Potrzebujemy:

pół puszki pomidorów krojonych
2 łyżki włoszczyzny (może być mrożona)
łyżeczka oliwy z oliwek
bazylia, czosnek, papryka ostra, chilli, pieprz, odrobinka cukru


podałam z: 
ugotowaną fasolką szparagową
ogórkiem i papryką pokrojonymi w słupki



Pomidory wlewamy do małego garnuszka, dodajemy oliwę, szczyptę (malutką) cukru i dorzucamy włoszczyznę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem do zmięknięcia warzyw.
Blenderem miksujemy nierozgotowane warzywa i doprawiamy przyprawami,.
Gotujemy jeszcze kilka minut.

Podajemy ciepły z ulubionymi chrupiącymi warzywami.





Więc, co dzisiaj chrupiecie wieczorkiem? ;>


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz