sobota, 21 lipca 2012

Purée z kalafiora


Mój ulubiony dodatek obiadowy :)
Podałam z brokułami polanymi jogurtem, kaszą  kukurydzą.






Potrzebujemy:

około 150-200 g kalafiora
łyżkę oliwy
gałkę muszkatołową, pieprz, ewentualnie sól i ulubione zioła



Gotujemy kalafiora do miękkości, wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy oliwę i przyprawy. Blendujemy na gładką masę i ewentualnie doprawiamy. Podajemy z listkami ziół.





Smacznego! :)




2 komentarze:

  1. Pysznie i zdrowo. Lubię takie obiady, szczególnie w lecie. Kasza i warzywa, czasem nic więcej nie trzeba.

    OdpowiedzUsuń
  2. O.o zawsze robilam tylko puree z brokula, sama nie wiem czemu nie pomyslam o kalafiorze, brzmi pysznie ;D

    OdpowiedzUsuń