Przepyszne II śniadanie :)
Miałam ochotę na jajeczko i wyszło boskie.
Potrzebujemy:
jajko
ocet
bułkę
2 plastry chudej szynki drobiowej
fasolkę szparagową (mi została od wczoraj)
Gotujemy wodę, gdy już wrze wlewamy do niej odrobinę octu. Jajko ostrożnie wbijamy do miseczki i dopiero z niej delikatnie wlewamy na wodę. Lekko mieszamy wodą, żeby wir wody zakręcił białko dookoła żółtka. Gotujemy około 3 min. W tym czasie przekrajamy bułkę na 3 części. Środkową część podpiekłam w gofrownicy. Szynkę podgrzewamy na talerzyku w mikrofali około 1-2min. aż bedzie chrupiąca.
Układamy wszystko na talerzu i przekrajamy jajko :)
I... Patrzymy jak żółtko wypływa nam na podpieczoną grzankę..
a potem na talerz... i moczymy w nim górną część bułki...
przynajmniej ja tak zrobiłam :P
jajko, jajko <3 mam teraz ochote na jajko :D
OdpowiedzUsuńfasolka zawsze w opcji :)
OdpowiedzUsuń