wtorek, 19 czerwca 2012

Truskawki w czekoladzie



Lekka, grzeszna, prosta rozkosz dla Kobiet dbających o figurę a zarazem lubiących się rozpieszczać...


Co tu dużo pisać, po prostu:



Potrzebujemy:

truskawki (najlepiej te polskie- słodziusie)
po pół czekolady : gorzkiej (u mnie 90 % kakao)
mlecznej i białej (dla mojego mężczyzny)
kilka kropel oleju
*ewentualnie inne owoce


Jeden rodzaj czekolady łamiemy na kosteczki i wrzucamy do małej miski. Dodajemy 2-3 krople oleju i wstawiamy do mikrofalówki na najwyższą moc na 1-2 min. Zaglądamy od czasu do czasu mieszając czy czekolada jest rozpuszczona.Potem moczymy do połowy truskawki w czekoladzie i kładziemy na talerz. Tak samo postępujemy z innymi rodzajami czekolady.


Najlepiej jeść od razu, bo czekolada zastyga i przywiera do talerza,
ale gdyby zostały Wam jakies truskawki "na potem" to wystarczy lekko podważyć nożykiem .






Immm.. Uwielbiam...


2 komentarze:

  1. Truskawki i czekolada to idelane połaczenie :D

    www.magicznykociolek.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne sa takie truskawki w czekoladzie- jadłam kiedys w Anglii bo tam mają je normalnie na mrożonkach w supermarketach. Nie przyszło mi do głowy zeby zrobić je w domu, a takie świeże są pewnie jeszcze lepsze ;D

    OdpowiedzUsuń